STN EN 12385-8: 2003 (02 4401), Oceľové laná. Bezpečnosť Časť 8 Vinuté ťažné a nosno-ťažné laná pre zariadenia lanových dráh určených na prepravu osôb - Comorek, Jozef; Jánoška, Ivan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 12385-8: 2002