STN EN 81-72: 2016 (27 4003), Bezpečnostné pravidlá na konštrukciu a montáž výťahov. Osobitné úpravy výťahov určených na dopravu osôb alebo osôb a nákladov Časť 72 Požiarne výťahy - Gatial, Miroslav (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 81-72: 2015