STN EN 81-72: 2016 (27 4003), Bezpečnostné pravidlá na konštrukciu a montáž výťahov. Osobitné úpravy výťahov určených na dopravu osôb alebo osôb a nákladov Časť 72 Požiarne výťahy - Gatial, Miroslav; Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 98 Výťahy, pohyblivé schody a chodníky (Bratislava : Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2016)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 81-72: 2015
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 81-72 z októbra 2015, ktorá od 1. 10. 2015 nahradila STN EN 81-72 z júna 2004 v celom rozsahu. STN EN 81-72 z júna 2004 sa môže súbežne s touto normou používať do 31. 8. 2017
Spracovateľ: Miroslav Gatial. Technická komisia: TK 98 Výťahy, pohyblivé schody a chodníky
Keywords: normy