STN EN 1834-1: 2001 (09 0106), Piestové spaľovacie motory. Bezpečnostné požiadavky na konštruovanie a stavbu motorov na použitie v potenciálne výbušných atmosférach Časť 1 Motory skupiny II na použitie v atmosférach horľavých plynov a pár - Sekerešová, Drahomíra; Gábriš, Jozef (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 1834-1: 2000