STN EN 12483: 2001 (11 0039), Čerpadlá na kvapaliny. Čerpacie agregáty s meničom kmitočtu. Skúšky garantovaných parametrov a kompatability. - Chnapko, Rudolf; Madár, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 12483: 1999