STN EN 81-70: 2004 (27 4003), Bezpečnostné pravidlá na konštrukciu a montáž výťahov. Osobitné úpravy výťahov určených na dopravu osôb alebo osôb a nákladov Časť 70 Prístupnosť výťahov vrátane osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie - Štefík, Miroslav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 98 Výťahy, pohyblivé schody a chodníky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN 81-70: 2003
Táto norma nahrádza anglické znenie STN EN 81-70 z januára 2004 v celom rozsahu
Spracovateľ: Miroslav Štefík. Technická komisia: TK 98 Výťahy, pohyblivé schody a chodníky
Norma je nahradená normou STN EN 81-70 z júna 2019 v celom rozsahu. Používať sa môže do 31. 5. 2020
Keywords: normy