STN ISO 9533: 1993 (27 8010), Stroje na zemné práce a lopatové rýpadlá. Akustické výstražné zariadenie namontované na stroji na výstrahu pri jazde dopredu a dozadu. Metóda zvukovej skúšky. - Joanesová, Soňa; Hrivík, Jozef (Federální úřad pro normalizaci a měření, 1992)
Táto norma obsahuje ISO 9533: 1989