STN ISO 9533: 1993 (27 8010), Stroje na zemné práce a lopatové rýpadlá. Akustické výstražné zariadenie namontované na stroji na výstrahu pri jazde dopredu a dozadu. Metóda zvukovej skúšky. - Joanesová, Soňa; Hrivík, Jozef; Federální úřad pro normalizaci a měření (Praha, Česká republika) Technická normalizačná komisia č. 59 Stavebné, zemné stroje a rýpadlá (Praha : Federální úřad pro normalizaci a měření, 1992)
Táto norma obsahuje ISO 9533: 1989
Spracovateľ: Štátny skúšobný ústav dopravnej a stavebnej techniky Žilina, Ing. Soňa Johanesová, Ing. Jozef Hrivík. Technická normalizačná komisia: TNK 59 Stavebné, zemné stroje a rýpadlá
Norma je zrušená od 1. 7. 2018
Keywords: normy