STN EN ISO 8861: 2000 (32 5012), Stavba lodí. Ventilácia strojovní na lodiach poháňaných vznetovým motorom. Požiadavky na navrhovanie a základné výpočty (ISO 8861: 1998). - Píš, Erich (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN ISO 8861: 1998