STN EN 61000-4-9: 2002 (33 3432), Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Časť 4-9 Metódy skúšania a merania. Skúška odolnosti proti impulznému poľu. Základná norma EMC - Hudec, Ján; Šmíd, Jaroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 61000-4-9: 1993 v českom jazyku