STN EN 319: 1995 (49 0151), Trieskové a vláknité dosky. Zisťovanie pevnosti v ťahu kolmo na rovinu dosky. - Oltman, Ladislav; Holá, Alena (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 1995)
Táto národná norma je identická s EN 319: 1993