STN EN 12143: 2000 (56 0250), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva rozpustnej sušiny. Refraktometrická metóda. - Barták, Ľubomír (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN 12143: 1996