STN EN 12741: 2001 (59 1053), Biotechnológia. Laboratóriá na výskum, vývoj a analýzu. Pokyny na biotechnologické laboratórne postupy. - Vyskoč, Ferdinand; Špelina, Vladimír (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 12741: 1999 v českom jazyku