STN EN ISO 13783: 2001 (64 3170), Potrubné systémy z plastov. Dvojhrdlové osovo namáhané spojky z nemäkčeného polyvinylchloridu (PVC-U). Stanovenie tesnosti a pevnosti pôsobením ohybu a vnútorného tlaku (ISO 13783: 1997). - Nagyová, Margita; Bačáková, Marie (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN ISO 13783: 1997 v českom jazyku