STN EN 13630-5: 2004 (66 8081), Výbušniny na civilné použitie. Bleskovice a zápalnice Časť 5 Stanovenie odolnosti bleskovice proti oteru - Nemček, Daniel; Randus, Juraj (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN 13630-5: 2003