STN EN 13570 (51 3085) Potravinárske stroje : miešacie stroje : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 13885 (51 3088) Potravinárske stroje : sponovacie stroje : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 13534 (51 3030) Potravinárske stroje : nastrekovacie stroje : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 12042 (51 2550) Potravinárske stroje : automatické deliace stroje : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 12463 (51 3050) Potravinárske stroje : plniace a pomocné stroje : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 13871 (51 3035) Potravinárske stroje : stroje na rezanie kociek : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 13870 (51 3075) Potravinárske stroje : stroje na rezanie rezňov : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 14655 (51 4095) Potravinárske stroje : stroje na krájanie bagiet : bezpečnostné a hygienické požiadavky.
STN EN 13954 (51 4090) Potravinárske stroje : stroje na krájanie chleba : bezpečnostné a hygienické požiadavky.
STN EN 12851 (51 4031) Potravinárske stroje : prídavné zariadenia stravovacích podnikov pre stroje s pomocným výstupom pohonu : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 1672-2 (51 2000) Potravinárske stroje : základné zásady. Časť 2., Hygienické požiadavky
STN EN 13621 (51 4060) Potravinárske stroje : sušiče šalátov : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN EN 12984 (51 3030) Potravinárske stroje : prenosné a (alebo) ručné vedené stroje a zariadenia s mechanickým pohonom rezných nástrojov : bezpečnostné a hygienické požiadavky
STN 91 0000: 2009, Nábytkárstvo. Terminológia.
STN EN 13886 (51 4035) Potravinárske stroje : varné kotly s poháňaným miešadlom a/alebo mixérom : bezpečnostné a hygienické požiadavky.
STN ISO 3339-0: 2000 (47 0000), Poľnohospodárske a lesnícke stroje a traktory. Triedenie a terminológia Časť 0 Triediaci systém a triedenie
STN 11 0000: 2002, Rozdelenie a terminológia čerpadiel.
STN EN 15861: 2012 (51 2020), Potravinárske stroje. Udiarne. Bezpečnostné a hygienické požiadavky.
STN EN 1672-2 + A1: 2009 (51 2000), Potravinárske stroje. Základné zásady Časť 2 Hygienické požiadavky (Konsolidovaný text)
STN EN 1974: 2001 (51 3510), Potravinárske stroje. Krájače. Bezpečnostné a hygienické požiadavky.