Similar Items: STN ISO 4832: 2009 (56 0085), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu koliformných baktérií. Metóda počítania kolónií.
STN ISO 4831: 2009 (56 0086), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu koliformných baktérií. Metóda najpravdepodobnejšieho počtu.
STN ISO 15214: 2002 (56 0103), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mezofilných kyslomliečnych baktérií. Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C.
STN EN ISO 7937 (56 0091) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda stanovenia počtu baktérií Clostridium perfringens : metóda počítania kolónií (ISO 7937: 2004)
STN EN ISO 7932 (56 0092) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda stanovenia počtu baktérií Bacillus cereus : metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30`C (ISO 7932: 2004)
STN P ISO/TS 10272-2: 2008 (56 0108), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií rodu Campylobacter Časť 2 Metóda počítania kolónií
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95
STN ISO 16649-2, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN EN ISO 21871 (56 0093) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda stanovenia malého počtu predpokladaných baktérií Bacillus cereus : metóda najpravdepodobnejšieho počtu a metóda dôkazu (ISO 21871: 2006)
STN EN ISO 10272-1 (56 0108) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií rodu Campylobacter. Časť 1., Metóda dôkazu (ISO 10272-1: 2005)
STN EN ISO 21528-1: 2019 (56 0096), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 1 Dôkaz baktérií čeľade Enterobacteriaceae (ISO 21528-1: 2017)
STN EN ISO 21528-2: 2019 (56 0096), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 2 Metóda počítania kolónií (ISO 21528-2: 2017, opravená verzia 2018-06-01)
STN EN ISO 15213-1: 2023 (56 0155), Mikrobiológia potravinového reťazca. Horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií rodu Clostridium Časť 1 Stanovenie počtu baktérií Clostridium spp. redukujúcich siričitany technikou počítania kolónií (ISO 15213-1: 2023)
STN EN ISO 15213-2: 2024 (56 0155), Mikrobiológia potravinového reťazca. Horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií rodu Clostridium Časť 2 Stanovenie počtu baktérií Clostridium perfringens technikou počítania kolónií (ISO 15213-2: 2023)
STN P ISO/TS 16649-3, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 3 Metóda najpravdepodobnejšieho počtu použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN ISO 16649-1: 2007 [neplatná] Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím membrán a 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukoronidu
STN EN ISO 6888-1: 2001 (56 0089), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda stanovenia počtu koagulázopozitívnych stafylokokov (Staphylococcus aureus a ďalšie druhy) Časť 1 Metóda s použitím Bairdovho-Parkerovho agarového média (ISO 6888-1: 1999)
STN EN ISO 6888-2: 2001 (56 0089), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda stanovenia počtu koagulápozitívnych stafylokokov (Staphylococcus aureus a ďalšie druhy) Časť 2 Metóda s použitím agarového média s králičou plazmou a fibrinogénom (ISO 6888-2: 1999)
STN EN ISO 6888-3: 2004 (56 0089), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda stanovenia počtu koagulázopozitívnych stafylokokov (Staphylococcus aureus a ďalšie druhy) Časť 3 Dôkaz a tanovenie malých počtov metódou najpravdepodobnejšieho počtu (MPN) (ISO 6888-3: 2003)
STN EN ISO 6579-1: 2018 (56 0088), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na dôkaz, stanovenie počtu a sérotypizáciu baktérií rodu Salmonella Časť 1 Dôkaz Salmonella sp. (ISO 6579-1: 2017)
Author: Kaclíková, Eva
STN ISO 17604, Mikrobiológia potravín a krmív. Odber vzoriek z tiel jatočných zvierat na mikrobiologickú analýzu.
STN ISO 21528-1: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 1 Dôkaz a stanovenie počtu použitím metódy najpravdepodobnejšieho počtu s predbežným množením
STN ISO 21528-2: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 2 Metóda počítania kolónií
STN ISO 18593, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na odber vzoriek z povrchov použitím odtlačkov a sterov.
STN ISO 16649-2, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN P ISO/TS 16649-3, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 3 Metóda najpravdepodobnejšieho počtu použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN EN ISO 7218/A1: 2014 (56 0104), Mikrobiológia potravín a krmív. Všeobecné požiadavky a pokyny na mikrobiologické skúšanie. Zmena A1 (ISO 7218: 2007/Amd 1: 2013).
STN EN ISO 6887-6: 2014 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 6 Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013)
STN EN ISO 4833-1: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013
STN EN ISO 4833-2: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C očkovaním inokula na povrch média (ISO 4833-2: 2013)
STN P CEN ISO/TS 11133-1: 2010 (56 0106), Mikrobiológia potravín a krmív. Pokyny na prípravu a výrobu kultivačných médií Časť 1 Všeobecné pokyny na zabezpečenie kvality pri príprave kultivačných médií v laboratóriu (ISO/TS 11133-1: 2009)
STN ISO 2917: 2010 (57 0155), Mäso a mäsové výrobky. Meranie pH. Referenčná metóda.
STN EN 15842: 2010 (56 0132), Potraviny. Dôkaz alergénov v potravinách. Všeobecné ustanovenia a validácia metód.
STN EN ISO 6887-5: 2011 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 5 Špecifické pokyny na úpravu mlieka a mliečnych výrobkov (ISO 6887-5: 2010)
STN EN ISO 13720: 2011 (57 5021), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie počtu predpokladaných baktérií Pseudomonas sp. (ISO 13720: 2010).
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95
TNI CEN/TR 16059: 2011 (56 0021), Technická normalizačná informácia. Analýza potravín. Kritériá výkonnosti analytických metód na stanovenie mykotoxínov validovaných v jednom laboratóriu.
STN EN ISO 15301: 2003 (58 8795), Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie sedimentu v surových tukoch a olejoch. Centrifugačná metóda (ISO 15301: 2001).
STN P CEN/TS 15568: 2007 (56 0010), Potraviny. Metódy analýzy na dôkaz geneticky modifikovaných organizmov a výrobky z nich. Stratégie odberu vzoriek.