Mlieko a mliečne výrobky. I. diel, Štruktúra, bioaktívne zložky a spracovanie mlieka /
Mlieko a mliečne výrobky.
Mlieko a mliečné výrobky /
Mlieko a mliečne výrobky : súpis literatúry /
Zdravá výživa. Mlieko a mliečne výrobky.
Mlieko a mliečne výrobky : príručka pre agronomické fakulty študijný odbor zootechnika vysokých škôl poľnohospodárskych /
Kódex hygienickej praxe na mlieko a mliečne výrobky CAC/RCP 57-2004.
Mliečne výrobky.
Mlieko a mliečne prípravky vo výžive /
Mlieko a mliečne tuky : zborník prednášok z konferencie 25.-26.4.1974, Tatranská Lomnica.
STN EN ISO 707: 2011 (57 0003), Mlieko a mliečné výrobky. Návod na odber vzoriek (ISO 707: 2008).
STN EN ISO 11816-1: 2002 (57 0091), Mlieko a mliečne výrobky. Stanovenie aktivity alkalickej fosfatázy fluorimetrickou metódou Časť 1 Mlieko a nápoje na báze mlieka (ISO 11816-1:1997)
STN 57 0520: 1995, Kozie mlieko.
STN 57 0510: 1995, Ovčie mlieko.
STN 47 8512: 2000, Mliekarenské zariadenia. Skladovacie nádrže na mlieko a tekuté mliečne výrobky.
Mliecne hospodarstvo
Mliečne rozprávky. /
STN EN ISO 1736: 2002 (57 0830), Sušené mlieko a sušené mliečne výrobky. Stanovenie množstva tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 1736:2000).
Mlieko.
Dôkaz. /
STN ISO 17604, Mikrobiológia potravín a krmív. Odber vzoriek z tiel jatočných zvierat na mikrobiologickú analýzu.
STN ISO 21528-1: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 1 Dôkaz a stanovenie počtu použitím metódy najpravdepodobnejšieho počtu s predbežným množením
STN ISO 21528-2: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 2 Metóda počítania kolónií
STN ISO 18593, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na odber vzoriek z povrchov použitím odtlačkov a sterov.
STN ISO 16649-2, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN P ISO/TS 16649-3, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 3 Metóda najpravdepodobnejšieho počtu použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN EN ISO 7218/A1: 2014 (56 0104), Mikrobiológia potravín a krmív. Všeobecné požiadavky a pokyny na mikrobiologické skúšanie. Zmena A1 (ISO 7218: 2007/Amd 1: 2013).
STN EN ISO 6887-6: 2014 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 6 Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013)
STN EN ISO 4833-1: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013
STN EN ISO 4833-2: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C očkovaním inokula na povrch média (ISO 4833-2: 2013)
STN P CEN ISO/TS 11133-1: 2010 (56 0106), Mikrobiológia potravín a krmív. Pokyny na prípravu a výrobu kultivačných médií Časť 1 Všeobecné pokyny na zabezpečenie kvality pri príprave kultivačných médií v laboratóriu (ISO/TS 11133-1: 2009)
STN ISO 2917: 2010 (57 0155), Mäso a mäsové výrobky. Meranie pH. Referenčná metóda.
STN EN 15842: 2010 (56 0132), Potraviny. Dôkaz alergénov v potravinách. Všeobecné ustanovenia a validácia metód.
STN EN ISO 6887-5: 2011 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 5 Špecifické pokyny na úpravu mlieka a mliečnych výrobkov (ISO 6887-5: 2010)
STN EN ISO 13720: 2011 (57 5021), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie počtu predpokladaných baktérií Pseudomonas sp. (ISO 13720: 2010).
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95
TNI CEN/TR 16059: 2011 (56 0021), Technická normalizačná informácia. Analýza potravín. Kritériá výkonnosti analytických metód na stanovenie mykotoxínov validovaných v jednom laboratóriu.
STN EN ISO 15301: 2003 (58 8795), Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie sedimentu v surových tukoch a olejoch. Centrifugačná metóda (ISO 15301: 2001).
STN P CEN/TS 15568: 2007 (56 0010), Potraviny. Metódy analýzy na dôkaz geneticky modifikovaných organizmov a výrobky z nich. Stratégie odberu vzoriek.