STN EN ISO 6887-6: 2014 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 6 Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013)
STN EN ISO 6887-5: 2011 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 5 Špecifické pokyny na úpravu mlieka a mliečnych výrobkov (ISO 6887-5: 2010)
Mikrobiologické zkoumaní potravin /
Mikrobiologické zkoumání potravin.
Mikrobiológia potravín /
STN EN ISO 7218: 2008 (56 0104), Mikrobiológia potravín a krmív. Všeobecné požiadavky a pokyny na mikrobiologické skúšanie (ISO 7218: 2007).
STN EN ISO 7937 (56 0091) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda stanovenia počtu baktérií Clostridium perfringens : metóda počítania kolónií (ISO 7937: 2004)
STN ISO 21807: 2010 [neplatná] (56 0121), Mikrobiológia potravín a krmív. Stanovenie aktivity vody.
STN EN ISO 10272-1 (56 0108) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda na dôkaz a stanovenie počtu baktérií rodu Campylobacter. Časť 1., Metóda dôkazu (ISO 10272-1: 2005)
STN EN ISO 22174 (56 0110) Mikrobiológia potravín a krmív : polymerázová reťazová reakcia (PCR) na dôkaz patogénov v potravinách : všeobecné požiadavky a definície (ISO 22174: 2005)
Prediktívna mikrobiológia a mikrobiologické hodnotenie rizika /
STN EN ISO 7932 (56 0092) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda stanovenia počtu baktérií Bacillus cereus : metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30`C (ISO 7932: 2004)
STN ISO 17604, Mikrobiológia potravín a krmív. Odber vzoriek z tiel jatočných zvierat na mikrobiologickú analýzu.
STN EN ISO 21871 (56 0093) Mikrobiológia potravín a krmív : horizontálna metóda stanovenia malého počtu predpokladaných baktérií Bacillus cereus : metóda najpravdepodobnejšieho počtu a metóda dôkazu (ISO 21871: 2006)
Legislatíva potravín a krmív /
STN ISO 18593, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na odber vzoriek z povrchov použitím odtlačkov a sterov.
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95