STN ISO 729: 1997 (46 2321), Olejnaté semená. Stanovenie kyslosti oleja.
STN EN ISO 659: 2009 (46 2320), Olejnaté semená. Stanovenie množstva oleja (Referenčná metóda) (ISO 659: 2009).
STN EN ISO 658 (46 2322) Olejnaté semená : stanovenie obsahu nečistôt (ISO 658: 2002)
STN 46 2300-1, Olejnaté semená Časť 1 Spoločné ustanovenia
STN 46 2300-2, Olejnaté semená Časť 2 Semeno repky olejky
STN 46 2300-6, Olejnaté semená Časť 6 Semeno slnečnice
STN EN ISO 8292: 1995, [neplatná] (58 8768) Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie obsahu tuhých podielov - metóda pulznej nukleárnej magnetickej rezonancie.
STN EN ISO 542: 1996 (46 2324), Olejnaté semená. Odber vzoriek.
STN 46 2300-3: 1994, Olejnaté semená Časť 3 Semeno maku (Mak)
STN 46 2300-4: 1994, Olejnaté semená Časť 4 Semeno horčice
STN 46 2300-5: 1994, Olejnaté semená Časť 5 Semeno ľanu
STN 46 2300-7: 1994, Olejnaté semená Časť 7 Semeno sóje
STN EN ISO 8292/Z1: 1998, [neplatná] (58 8768) Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie obsahu tuhých podielov - metóda pulznej nukleárnej magnetickej rezonancie.
Simultánne tlmočenie /
STN EN ISO 17059: 2010 (46 2332), Olejnaté semená. Extrakcia oleja a príprava metylesterov triglyceridov mastných kyselín na analýzu plynovou chromatografiou (Rýchla metóda) (ISO 17059: 2007).
STN EN ISO 664: 2008 (46 2323), Olejnaté semená. Úprava laboratórnej vzorky na analytickú vzorku (ISO 664: 2008).
STN EN ISO 665: 2002 (46 2325), Olejnaté semená. Stanovenie obsahu vlhkosti a prchavých látok (ISO 665: 2000).
Úvod do magnetickej rezonancie. /
Čistenie oleja.
Semena bouře /
STN EN ISO 5659-2: 2001 [neplatná] (92 0807) Plasty. Tvorba dymu Časť 2 Stanovenie optickej hustoty jednokomorovou skúškou
STN EN 12742: 2001 (56 0237), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva voľných aminokyselín. Metóda kvapalinovej chromatografie.
STN EN 1137: 2001 (56 0265), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny citrónovej (citranu). Spektrofotometrické meranie NADH.
STN EN 1138: 2001 (56 0266), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny L-jablčnej (L-jablčnanu). Spektrofotometrické meranie NADH.
STN EN 1139: 2001 (56 0267), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D-izocitónovej. Spektrofotometrické meranie NADPH.
STN EN 1140: 2001 (56 0268), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva D-glukózy a D-fruktózy. Spektrofotometrické meranie NADPH.
STN EN 12138: 2001 (56 0270), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D-jablčnej. Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12146: 2001 (56 0274), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva sacharózy. Spektrofotometrická metóda s NADP.
STN EN 12148: 2001 (56 0275), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva hesperidínu a naringínu v citrusových sťavách. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12630: 2001 (56 0276), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva glukózy, fruktózy, sorbitolu a sacharózy. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12631: 2001 (56 0277), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D- a L-mliečnej (mliečnanu). Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12632: 2001 (56 0278), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny octovej (octanu). Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12014-1 + A1: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 1 Všeobecné ustanovenia
STN EN 12014-5: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 5 Enzymatické stanovenie množstva dusičnanov v potravinách s obsahom zeleniny pre dojčatá a deti
STN EN 12014-7: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 7 Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou kontinuálneho toku po redukcii kadmiom
TNI CR 13505: 2001 (56 0022), Analýza potravín. Biotoxíny. Kritériá analytických metód pre mykotoxíny.
STN EN 1988-1: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 1 Optimalizovaná Monierova-Williamsova metóda
STN EN 1988-2: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 2 Enzymatická metóda
STN EN 12396-1: 2002 (56 0025), Beztukové potraviny. Stanovenie rezíduí ditiokarbamátov a tiuramdisulfidu Časť 1 Spektrofotometrická metóda
STN EN 12396-2: 2001 (56 0025), Beztukové potraviny. Stanovenie rezíduí ditiokarbamátov a tiuramdisulfidu Časť 2 Metóda plynovej chromatografie