STN EN ISO 9289: 2001 (46 2329), Zvyšky olejnatých semien po extrakcii oleja. Stanovenie voľných rezíduí hexánu (ISO 9289: 1991).
STN EN ISO 734-2: 2010 (46 2331), Šroty a výlisky z olejnatých semien. Stanovenie obsahu oleja Časť 2 Rýchla extrakčná metóda (ISO 734-2: 2008, opravená verzia 2009-06-01)
STN EN ISO 734-2: 2009 (46 2331), Šroty a výlisky z olejnatých semien. Stanovenie obsahu oleja Časť 2 Rýchla extrakčná metóda (ISO 734-2: 2008)
STN EN ISO 734-1, Šroty a výlisky z olejnatých semien. Stanovenie obsahu oleja Časť 1 Extrakčná metóda s hexánom (alebo ľahkým petroléterom)
STN EN 13352: 2012 (69 8892), Požiadavky na samočinné meradlá obsahu nádrže.
Zvyšky : [obrazová správa o stave krajiny 2007-2008] /
Pěstování olejnatých rostlin /
Pestovanie olejnatých rastlín.
STN ISO 729: 1997 (46 2321), Olejnaté semená. Stanovenie kyslosti oleja.
STN EN ISO 14181: 2002 (46 7031), Krmivá. Stanovenie rezíduí organochlórových pesticídov. Metóda plynovej chromatografie (ISO 14181: 2000).
STN EN ISO 659: 2009 (46 2320), Olejnaté semená. Stanovenie množstva oleja (Referenčná metóda) (ISO 659: 2009).
Čistenie oleja.
Pestovanie zeleninových semien /
STN EN ISO 14182: 2001 (46 7030), Kŕmne zmesi pre zvieratá. Stanovenie rezíduí organofosfátových pesticídov. Metóda plynovej chromatografie (ISO 14182: 1999).
Merače znečistenia oleja.
Základy pestovania zeleninových semien /
Laboratórne počítadlo semien MH.
STN EN 16350: 2015 (83 2328), Ochranné rukavice. Elektrostatické vlastnosti.
Zber a uskladnenie lesnych semien
STN EN ISO 5659-2: 2001 [neplatná] (92 0807) Plasty. Tvorba dymu Časť 2 Stanovenie optickej hustoty jednokomorovou skúškou
STN EN 12742: 2001 (56 0237), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva voľných aminokyselín. Metóda kvapalinovej chromatografie.
STN EN 1137: 2001 (56 0265), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny citrónovej (citranu). Spektrofotometrické meranie NADH.
STN EN 1138: 2001 (56 0266), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny L-jablčnej (L-jablčnanu). Spektrofotometrické meranie NADH.
STN EN 1139: 2001 (56 0267), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D-izocitónovej. Spektrofotometrické meranie NADPH.
STN EN 1140: 2001 (56 0268), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva D-glukózy a D-fruktózy. Spektrofotometrické meranie NADPH.
STN EN 12138: 2001 (56 0270), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D-jablčnej. Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12146: 2001 (56 0274), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva sacharózy. Spektrofotometrická metóda s NADP.
STN EN 12148: 2001 (56 0275), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva hesperidínu a naringínu v citrusových sťavách. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12630: 2001 (56 0276), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva glukózy, fruktózy, sorbitolu a sacharózy. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12631: 2001 (56 0277), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D- a L-mliečnej (mliečnanu). Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12632: 2001 (56 0278), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny octovej (octanu). Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12014-1 + A1: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 1 Všeobecné ustanovenia
STN EN 12014-5: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 5 Enzymatické stanovenie množstva dusičnanov v potravinách s obsahom zeleniny pre dojčatá a deti
STN EN 12014-7: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 7 Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou kontinuálneho toku po redukcii kadmiom
TNI CR 13505: 2001 (56 0022), Analýza potravín. Biotoxíny. Kritériá analytických metód pre mykotoxíny.
STN EN 1988-1: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 1 Optimalizovaná Monierova-Williamsova metóda
STN EN 1988-2: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 2 Enzymatická metóda
STN EN 12396-1: 2002 (56 0025), Beztukové potraviny. Stanovenie rezíduí ditiokarbamátov a tiuramdisulfidu Časť 1 Spektrofotometrická metóda
STN EN 12396-2: 2001 (56 0025), Beztukové potraviny. Stanovenie rezíduí ditiokarbamátov a tiuramdisulfidu Časť 2 Metóda plynovej chromatografie