Podobné jednotky: STN EN 12823-2: 2002 (56 0061), Požívatiny. Stanovenie vitamínu A vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou
STN EN 12823-1: 2002 (56 0061), Požívatiny. Stanovenie vitamínu A vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou Časť 1 Stanovenie all-trans-retinolu a 13-cis-retinolu
STN EN 12822: 2002 (56 0063), Požívatiny. Stanovenie vitamínu E vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou. Stanovenie |alfa|-, |beta|-, |gama|- a |delta|-tokoferolov.
STN EN 12821: 2002 (56 0062), Požívatiny. Stanovenie vitamínu D vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou. Stanovenie cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2).
STN P ENV 14166: 2002 (56 0064), Poživatiny. Stanovenie vitamínu B6 mikrobiologickou metódou.
STN ISO 16362: 2007 (83 5732), Ochrana ovzdušia. Vonkajšie ovzdušie. Stanovenie polycyklických aromatických uhľovodíkov sorbovaných na tuhých časticiach vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou.
STN EN 1988-1: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 1 Optimalizovaná Monierova-Williamsova metóda
STN EN 1988-2: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 2 Enzymatická metóda
STN EN 12014-3 (56 0018) Požívatiny : stanovenie množstva dusičnanov a/alebo dusitanov. Časť 3., Spektrometrické stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov v mäsových výrobkoch po enzýmovej redukcii dusičnanov na dusitany
STN EN 12014-4 (56 0018) Požívatiny : stanovenie množstva dusičnanov a/alebo dusitanov. Čať 4., Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov v mäsových výrobkoch metódou ionexovej chromatografie
STN EN ISO 10304-1: 2009 (75 7447), Kvalita vody. Stanovenie rozpustných aniónov iónovou kvapalinovou chromatografiou Časť 1 Stanovenie bromidov, chloridov, fluoridov, dusičnanov, dusitanov, fosforečnanov a síranov (ISO 10304-1: 2007)
STN EN ISO 10304-4: 2023 (75 7447), Kvalita vody. Stanovenie rozpustených aniónov iónovou kvapalinovou chromatografiou Časť 4 Stanovenie chlorečnanov, chloridov a chloritanov v málo znečistených vodách (ISO 10304-4: 2022)
STN EN 1784: 2004 (56 0041), Požívatiny. Detekcia ožiarených potravín obsahujúcich tuk. Analýza uhľovodíkov plynovou chromatografiou.
STN EN ISO 10304-4: 2001 (75 7447): 2001, Kvalita vody. Stanovenie rozpustených aniónov iónovou kvapalinovou chromatografiou Časť 4 Stanovenie chlorečnanov, chloridov a chloritanov v málo znečistených vodách (ISO 10304-4: 1997)
STN EN 12014-5: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 5 Enzymatické stanovenie množstva dusičnanov v potravinách s obsahom zeleniny pre dojčatá a deti
STN EN 12014-7: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 7 Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou kontinuálneho toku po redukcii kadmiom
STN EN 12857: 2001 (56 0195), Požívatiny. Stanovenie cyklamátu. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12014-2: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 2 Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou HPLC/IC
STN EN 1785: 2004 (56 0042), Požívatiny. Detekcia ožiarených potravín obsahujúcich tuk. Analýza 2-alkylcyklobutanónov plynovou chromatografiou s hmotnostnou spektrometriou.
Fysikálně chemické metody stanovení vitaminů /
Poživatiny /
Autor: Kaclíková, Eva
STN ISO 17604, Mikrobiológia potravín a krmív. Odber vzoriek z tiel jatočných zvierat na mikrobiologickú analýzu.
STN ISO 21528-1: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 1 Dôkaz a stanovenie počtu použitím metódy najpravdepodobnejšieho počtu s predbežným množením
STN ISO 21528-2: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 2 Metóda počítania kolónií
STN ISO 18593, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na odber vzoriek z povrchov použitím odtlačkov a sterov.
STN ISO 16649-2, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN P ISO/TS 16649-3, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 3 Metóda najpravdepodobnejšieho počtu použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN EN ISO 7218/A1: 2014 (56 0104), Mikrobiológia potravín a krmív. Všeobecné požiadavky a pokyny na mikrobiologické skúšanie. Zmena A1 (ISO 7218: 2007/Amd 1: 2013).
STN EN ISO 6887-6: 2014 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 6 Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013)
STN EN ISO 4833-1: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013
STN EN ISO 4833-2: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C očkovaním inokula na povrch média (ISO 4833-2: 2013)
STN P CEN ISO/TS 11133-1: 2010 (56 0106), Mikrobiológia potravín a krmív. Pokyny na prípravu a výrobu kultivačných médií Časť 1 Všeobecné pokyny na zabezpečenie kvality pri príprave kultivačných médií v laboratóriu (ISO/TS 11133-1: 2009)
STN ISO 2917: 2010 (57 0155), Mäso a mäsové výrobky. Meranie pH. Referenčná metóda.
STN EN 15842: 2010 (56 0132), Potraviny. Dôkaz alergénov v potravinách. Všeobecné ustanovenia a validácia metód.
STN EN ISO 6887-5: 2011 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 5 Špecifické pokyny na úpravu mlieka a mliečnych výrobkov (ISO 6887-5: 2010)
STN EN ISO 13720: 2011 (57 5021), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie počtu predpokladaných baktérií Pseudomonas sp. (ISO 13720: 2010).
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95
TNI CEN/TR 16059: 2011 (56 0021), Technická normalizačná informácia. Analýza potravín. Kritériá výkonnosti analytických metód na stanovenie mykotoxínov validovaných v jednom laboratóriu.
STN EN ISO 15301: 2003 (58 8795), Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie sedimentu v surových tukoch a olejoch. Centrifugačná metóda (ISO 15301: 2001).
STN P CEN/TS 15568: 2007 (56 0010), Potraviny. Metódy analýzy na dôkaz geneticky modifikovaných organizmov a výrobky z nich. Stratégie odberu vzoriek.