Piaristi v Prievidzi 1666-1996. : História a súčasnosť. /
Biblioteka A. A. Matvejeva (1666-1728) : katalog /
STN EN ISO 1741: 2000 (56 0419), Dextróza. Stanovenie úbytku hmotnosti sušením. Metóda sušenia vo vákuovej sušiarni (ISO 1741: 1980).
STN EN ISO 10520: 2002 (56 0429), Natívny škrob. Stanovenie množstva škrobu. Ewersova polarimetrická metóda (ISO 10520: 1997).
STN EN ISO 287: 2009 (50 0306), Papier a lepenka. Stanovenie obsahu vlhkosti dávky. Metóda sušenia v sušiarni (ISO 287: 2009).
STN EN ISO 284: 2018 (50 0306), Papier a lepenka. Stanovenie obsahu vlhkosti dávky. Metóda sušenia v sušiarni (ISO 287: 2017).
STN EN ISO 11214: 2001 (56 0246), Modifikovaný škrob. Stanovenie množstva karboxylových skupín v oxidovanom škrobe (ISO 11214: 1996).
STN EN ISO 11213: 2000 (56 0415), Modifikovaný škrob. Stanovenie obsahu acetylu. Enzymatická metóda (ISO 11213: 1995).
STN EN ISO 11215: 2002 (56 0427), Modifikovaný škrob. Stanovenie množstva kyseliny adipovej v acetylovanom diškrobadipane. Metóda plynovej chromatografie (ISO 11215: 1998).
STN EN ISO 11216: 2001 (56 0428), Modifikovaný škrob. Stanovenie množstva karboxymetylových skupín v karboxymetylovanom škrobe (ISO 11216: 1998).
STN EN ISO 3593: 2001 (56 0430), Škrob. Stanovenie popola (ISO 3593: 1981).
STN EN ISO 18134-1: 2016 (65 7406), Tuhé biopalivá. Stanovenie obsahu vlhkosti. Metóda sušením v sušiarni Časť 1 Celková vlhkosť. Referenčná metóda (ISO 18134-1: 2015)
STN EN ISO 18134-2: 2016 (65 7406), Tuhé biopalivá. Stanovenie obsahu vlhkosti. Metóda sušením v sušiarni Časť 2 Celková vlhkosť. Zjednodušená metóda (ISO 18134-2: 2015)
STN EN ISO 18134-3: 2016 (65 7406), Tuhé biopalivá. Stanovenie obsahu vlhkosti. Metóda sušením v sušiarni Časť 3 Vlhkosť v analytickej vzorke na všeobecný rozbor (ISO 18134-3: 2015)
STN EN ISO 18134-2: 2017 (65 7406), Tuhé biopalivá. Stanovenie obsahu vlhkosti. Metóda sušením v sušiarni Časť 2 Celková vlhkosť. Zjednodušená metóda (ISO 18134-2: 2017)
STN EN 15414-3: 2011 (65 7506), Tuhé alternatívne palivá. Stanovenie obsahu vlhkosti použitím metódy sušenia v sušiarni Časť 3 Vlhkosť v analytickej vzorke na všeobecný rozbor
STN EN ISO 5810: 2000 (56 0416), Škroby a ich deriváty. Stanovenie množstva chloridov. Potenciometrická metóda (ISO 5810: 1982).
STN EN 1666: 1997 (02 1496), Samopoistné šesťhranné matice s prírubou (s nekovovou vložkou) s jemným metrickým závitom.
STN P CEN/TS 15414-1: 2010 (65 7506), Tuhé alternatívne palivá. Stanovenie obsahu vlhkosti použitím metódy sušenia v sušiarni Časť 1 Stanovenie celkovej vlhkosti referenčnou metódou
STN P CEN/TS 15414-2: 2010 (65 7506), Tuhé alternatívne palivá. Stanovenie obsahu vlhkosti použitím metódy sušenia v sušiarni Časť 2 Stanovenie celkovej vlhkosti zjednodušenou metódou
STN EN 1135: 2000 (56 0248), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie popola.
STN EN 12144: 2000 (56 0249), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej alkality popola. Titračná metóda.
STN EN 12143: 2000 (56 0250), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva rozpustnej sušiny. Refraktometrická metóda.
STN EN 12145: 2000 (56 0251), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej sušiny. Gravimetrická metóda na základe stanovenia úbytku hmotnosti pri sušení.
STN EN 12147: 2000 (56 0252), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie titračnej kyslosti.
STN EN 12133: 2000 (56 0253), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva chloridov. Metóda potenciometrickej titrácie.
STN EN 1131: 2000 (56 0254), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie relatívnej hustoty.
STN EN 12134: 2000 (56 0255), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva odstrediteľnej drene.
STN EN 1141: 2000 (56 0256), Ovocné a zeleninové šťavy. Spektrofotometrické stanovenie množstva prolínu.
STN EN 1132: 2000 (56 0257), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie hodnoty pH.
STN EN 1133: 2000 (56 0258), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie formolového čísla.
STN EN 1134: 2000 (56 0259), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva sodíka, draslíka, vápnika a horčíka metódou atómovej absorpčnej spektrometrie (AAS).
STN EN 1136: 2000 (56 0260), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva fosforu. Spektrofotometrická metóda.
STN EN 12136: 2000 (56 0261), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkového množstva karotenoidov a jednotlivých karotenoidových frakcií.
STN EN 1142: 2000 (56 0262), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva síranov.
STN EN 12135: 2000 (56 0264), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva dusíka Kjeldahlovou metódou.
STN EN ISO 3188: 2000 (56 0417), Škroby a ich deriváty. Stanovenie množstva dusíka Kjeldahlovou metódou. Titračná metóda (ISO 3188: 1978).
STN EN ISO 5809: 2000 (56 0418), Škroby a ich deriváty. Stanovenie síranového popola (ISO 5809: 1982).