STN EN ISO 11214: 2001 (56 0246), Modifikovaný škrob. Stanovenie množstva karboxylových skupín v oxidovanom škrobe (ISO 11214: 1996).
STN EN ISO 11216: 2001 (56 0428), Modifikovaný škrob. Stanovenie množstva karboxymetylových skupín v karboxymetylovanom škrobe (ISO 11216: 1998).
STN EN ISO 11213: 2000 (56 0415), Modifikovaný škrob. Stanovenie obsahu acetylu. Enzymatická metóda (ISO 11213: 1995).
Kurz plynovej chromatografie vo vodnom hospodárstve.
Stanovovanie chlórovaných uhľovodíkov metódou plynovej chromatografie /
STN EN ISO 1666: 2000 (56 0421), Škrob. Stanovenie množstva vlhkosti. Metóda sušenia v sušiarni (ISO 1666: 1996).
STN EN ISO 10520: 2002 (56 0429), Natívny škrob. Stanovenie množstva škrobu. Ewersova polarimetrická metóda (ISO 10520: 1997).
STN ISO 10315: 2015 (56 9566), Cigarety. Stanovenie nikotínu v kondenzátoch dymu. Metóda plynovej chromatografie.
STN EN ISO 3593: 2001 (56 0430), Škrob. Stanovenie popola (ISO 3593: 1981).
STN EN ISO 14181: 2002 (46 7031), Krmivá. Stanovenie rezíduí organochlórových pesticídov. Metóda plynovej chromatografie (ISO 14181: 2000).
Modifikovaný ozubený mechanizmus /
STN EN ISO 6401: 2009 (64 0328), Plasty. Polyvinylchlorid. Stanovenie zvyškového monoméru vinylchloridu. Metóda plynovej chromatografie (ISO 6401: 2008).
STN EN ISO 14182: 2001 (46 7030), Kŕmne zmesi pre zvieratá. Stanovenie rezíduí organofosfátových pesticídov. Metóda plynovej chromatografie (ISO 14182: 1999).
STN ISO 22634: 2011 (56 9576), Cigarety. Stanovenie benzo[a]pyrénu v hlavnom prúde dymu cigarety. Metóda plynovej chromatografie/hmotnostná spektrometria.
STN ISO 10315: 2023 (56 9566), Cigarety. Stanovenie nikotínu v celkovom množstve tuhých látok z hlavného prúdu dymu. Metóda plynovej chromatografie.
Metóda kvapalinovej a kapilárnej plynovej chromatografie pre stanovenie uhľovodíkov vo vodách. : Rešerš výberová. /
STN EN ISO 10695: 2002 (75 7525), Kvalita vody. Stanovenie vybratých organických zlúčenín dusíka a fosforu. Metódy plynovej chromatografie (ISO 10695: 2000).
STN ISO 4252: 1996 (30 0427), Poľnohospodárske traktory. Pracovné miesto operátora, nástup a výstup. Rozmery.
STN EN ISO 11212-1: 2002 (56 0422), Škrob a jeho deriváty. Množstvo ťažkých kovov Časť 1 Stanovenie množstva arzénu atómovou absorpčnou spektrometriou (ISO 11212-1: 1997)
STN EN ISO 11212-2: 2002 (56 0422), Škrob a jeho deriváty. Množstvo ťažkých kovov Časť 2 Stanovenie množstva ortuti atómovou absorbčnou spektrometriou (ISO 11212-2: 1997)
STN EN ISO 5659-2: 2001 [neplatná] (92 0807) Plasty. Tvorba dymu Časť 2 Stanovenie optickej hustoty jednokomorovou skúškou
STN EN 12742: 2001 (56 0237), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva voľných aminokyselín. Metóda kvapalinovej chromatografie.
STN EN 1137: 2001 (56 0265), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny citrónovej (citranu). Spektrofotometrické meranie NADH.
STN EN 1138: 2001 (56 0266), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny L-jablčnej (L-jablčnanu). Spektrofotometrické meranie NADH.
STN EN 1139: 2001 (56 0267), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D-izocitónovej. Spektrofotometrické meranie NADPH.
STN EN 1140: 2001 (56 0268), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva D-glukózy a D-fruktózy. Spektrofotometrické meranie NADPH.
STN EN 12138: 2001 (56 0270), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D-jablčnej. Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12146: 2001 (56 0274), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva sacharózy. Spektrofotometrická metóda s NADP.
STN EN 12148: 2001 (56 0275), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva hesperidínu a naringínu v citrusových sťavách. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12630: 2001 (56 0276), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva glukózy, fruktózy, sorbitolu a sacharózy. Metóda vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie.
STN EN 12631: 2001 (56 0277), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny D- a L-mliečnej (mliečnanu). Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12632: 2001 (56 0278), Ovocné a zeleninové šťavy. Enzymatické stanovenie množstva kyseliny octovej (octanu). Spektrofotometrická metóda s NAD.
STN EN 12014-1 + A1: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 1 Všeobecné ustanovenia
STN EN 12014-5: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 5 Enzymatické stanovenie množstva dusičnanov v potravinách s obsahom zeleniny pre dojčatá a deti
STN EN 12014-7: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 7 Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou kontinuálneho toku po redukcii kadmiom
TNI CR 13505: 2001 (56 0022), Analýza potravín. Biotoxíny. Kritériá analytických metód pre mykotoxíny.
STN EN 1988-1: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 1 Optimalizovaná Monierova-Williamsova metóda
STN EN 1988-2: 2001 (56 0023), Požívatiny. Stanovenie množstva siričitanov Časť 2 Enzymatická metóda
STN EN 12396-1: 2002 (56 0025), Beztukové potraviny. Stanovenie rezíduí ditiokarbamátov a tiuramdisulfidu Časť 1 Spektrofotometrická metóda
STN EN 12396-2: 2001 (56 0025), Beztukové potraviny. Stanovenie rezíduí ditiokarbamátov a tiuramdisulfidu Časť 2 Metóda plynovej chromatografie