STN P 57 0105-10: 2000, Metódy skúšania zahustených a sušených mliečnych výrobkov na ľudskú výživu.
STN P 57 0006: 2000, Metódy odberu vzoriek potravinárskych kazeínov a kazeinátov na chemické skúšanie.
Výroba sušených a zahuštěných mléčných výrobků. /
Aranžovanie sušených kvetín /
Aranžování sušených rostlin. /
Příprava jídel a nápojů ze sušených a zahuštěných mléčných a vaječných výrobků : určeno všem, kdož se zabývají přípravou jídel, zaměstnancům v distribuci a jako učeb. pomůcka pro školy společného stravování a zdravotní školy /
STN ISO 3129: 2024 (49 0107), Drevo. Metódy odberu vzoriek a všeobecné požiadavky na fyzikálne a mechanické skúšanie malých vzoriek čistého dreva.
STN EN 15442: 2012 (65 7504), Tuhé alternatívne palivá. Metódy odberu vzoriek.
STN EN ISO 9665: 2002 (66 8523), Lepidlá. Živočíšne lepidlá. Metódy odberu vzoriek a skúšanie (ISO 9665: 1998).
STN P 57 0111-12: 2000, Metódy skúšania potravinárskych kazeínov a kazeinátov.
STN P 68 1604: 2000, Kozmetické prostriedky. Odber vzoriek.
STN P 68 1605: 2000, Kozmetické prostriedky. Laboratórna príprava skúšobných vzoriek.
Skúšanie vínových výrobkov : mušt, šťava, víno, kvasný ocot /
STN EN ISO 22475-1, Geotechnický prieskum a skúšky. Metódy odberu vzoriek a meranie hladín podzemnej vody Časť 1 Technické zásady vykonávania
STN EN 12060: 2002 (42 1302), Zinok a zliatiny zinku. Metóda odberu vzoriek. Špecifikácie.
STN P CEN/TS 15568: 2007 (56 0010), Potraviny. Metódy analýzy na dôkaz geneticky modifikovaných organizmov a výrobky z nich. Stratégie odberu vzoriek.
STN EN 14962: 2010 (75 7758), Kvalita vody. Pokyny na výber metód odberu vzoriek rýb.
STN ISO 5069-1: 2003 [neplatná] (44 1314), Hnedé uhlie a lignity. Zásady odberu vzoriek Časť 1 Odber vzoriek na stanovenie obsahu vody a na všeobecný rozbor
STN ISO 5069-2: 2003 [neplatná] (44 1314), Hnedé uhlie a lignity. Zásady odberu vzoriek Časť 2 Príprava vzoriek na stanovenie obsahu vody a na všeobecný rozbor
Metodika odběru a rozborů spalin. /
STN P 57 0004: 2000, Metódy odberu vzoriek zahustených a sušených výrobkov na chemické skúšanie.
STN 57 0531: 2001, Dôkaz a stanovenie antibiotík a sulfónamidov v surovom mlieku a tepelne ošetrenom mlieku.
STN 57 0533: 1996, Stanovenie látkového obsahu voľných mastných kyselín v mliečnom tuku.
STN 57 0534: 1996, Stanovenie schopnosti kysnutia surového mlieka (Jogurtový test).
STN 57 0536: 1995, Stanovenie zloženia mlieka infračerveným absorpčným analyzátorom.
STN 57 0537: 1995, Automatizované stanovenie mikroorganizmov v mlieku.
STN 57 0539: 2003, Automatizované stanovenie mikroorganizmov v surovom mlieku s priamym počítaním bakteriálnych buniek.
STN 57 0538: 1995, Stanovenie teploty tuhnutia mlieka pomocou mliečnych kryoskopov.
STN EN ISO 3727: 2001 (57 0075) Maslo. Stanovenie množstva vody, beztukovej sušiny a tuku z jednej skúšobnej vzorky (Referenčná metóda)(ISO 3727: l977).
STN EN ISO 2450: 2001 (57 0095), Smotana. Stanovenie množstva tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 245O: l999).