STN 57 0538: 1995, Stanovenie teploty tuhnutia mlieka pomocou mliečnych kryoskopov.
STN 57 0534: 1996, Stanovenie schopnosti kysnutia surového mlieka (Jogurtový test).
STN 57 1140: 1995, Bryndza.
STN 57 0005: 2000, Automatické vzorkovanie surového kravského mlieka.
STN 57 0537: 1995, Automatizované stanovenie mikroorganizmov v mlieku.
STN 57 0520: 1995, Kozie mlieko.
STN 57 0510: 1995, Ovčie mlieko.
STN 57 1137: 1995, Kozí hrudkový syr.
STN 57 1138: 1995, Ovčí hrudkový syr.
Technológia mlieka. II, (Spracovanie mlieka) /
Sekrécia mlieka /
Bezpečné perorálne zloženia opiátových agonistov /
STN ISO 6230: 2003 (44 1837), Mangánové rudy. Stanovenie granulometrického zloženia sitovým rozborom.
Výroba kvalitného mlieka /
Prvotné ošetrenie mlieka /
Intenzifikácia výroby mlieka /
Výrobky z mlieka.
Tabuľky zloženia a výživových hodnôt požívatín /
Spôsob riadenia fázového zloženia cementárskeho slinku /
STN P 57 0004: 2000, Metódy odberu vzoriek zahustených a sušených výrobkov na chemické skúšanie.
STN P 57 0105-10: 2000, Metódy skúšania zahustených a sušených mliečnych výrobkov na ľudskú výživu.
STN 57 0531: 2001, Dôkaz a stanovenie antibiotík a sulfónamidov v surovom mlieku a tepelne ošetrenom mlieku.
STN 57 0533: 1996, Stanovenie látkového obsahu voľných mastných kyselín v mliečnom tuku.
STN 57 0536: 1995, Stanovenie zloženia mlieka infračerveným absorpčným analyzátorom.
STN 57 0539: 2003, Automatizované stanovenie mikroorganizmov v surovom mlieku s priamym počítaním bakteriálnych buniek.
STN EN ISO 3727: 2001 (57 0075) Maslo. Stanovenie množstva vody, beztukovej sušiny a tuku z jednej skúšobnej vzorky (Referenčná metóda)(ISO 3727: l977).
STN EN ISO 2450: 2001 (57 0095), Smotana. Stanovenie množstva tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 245O: l999).