Similar Items: STN EN ISO 13366-1: 2001 (57 0532), Mlieko. Stanovenie počtu somatických buniek
STN EN ISO 13366-3: 2001 (57 0532), Mlieko. Stanovenie počtu somatických buniek Časť 3 Fluorescenčná optická elektronická metóda (ISO 13366-3: 1997)
STN EN ISO 5537: 2024 (57 0801), Sušené mlieko. Stanovenie množstva vody (referenčná metóda) (ISO 5537: 2023).
STN P ENV 14166: 2002 (56 0064), Poživatiny. Stanovenie vitamínu B6 mikrobiologickou metódou.
STN EN ISO 11816-1: 2002 (57 0091), Mlieko a mliečne výrobky. Stanovenie aktivity alkalickej fosfatázy fluorimetrickou metódou Časť 1 Mlieko a nápoje na báze mlieka (ISO 11816-1:1997)
STN EN 12014-2: 2001 (56 0018), Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov Časť 2 Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou HPLC/IC
STN EN 1388-2: 2001 (72 5530), Materiály a predmety v styku s požívatinami. Kremičitanové povrchy Časť 2 Stanovenie uvoľňovania olova a kadmia z kremičitanových povrchov s výnimkou keramických výrobkov
STN EN ISO 7208: 2001 (57 0090), Odtučnené mlieko, srvátka a cmar. Stanovenie obsahu tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 7208: 1999).
STN EN 12393-3: 2001, (56 0024) Beztukové potraviny. Multireziduálne metódy na stanovenie rezíduí pesticídov plynovou chromatografiou Časť 3 Stanovenie a potvrdzujúce skúšky
STN EN 12393-1: 2001, (56 0024), Beztukové potraviny. Multireziduálne metódy na stanovenie rezíduí pesticídov plynovou chromatografiou Časť 1 Všeobecné ustanovenia
STN EN 12393-2: 2001, (56 0024), Beztukové potraviny. Multireziduálne metódy na stanovenie rezíduí pesticídov plynovou chromatografiou Časť 2
STN EN 1388-1: 2001 (72 5530), Materiály a predmety v styku s požívatinami. Kremičitanové povrchy Časť 1 Stanovenie uvoľňovania olova a kadmia z keramických výrobkov
STN ISO 10705-1: 2001 (75 7836), Kvalita vody. Stanovenie bakteriofágov Časť 1 Stanovenie F-špecifických RNA bakteriofágov
STN ISO 10705-1/Z1: 2002 (75 7836), Kvalita vody. Stanovenie bakteriofágov. Časť 1 Stanovenie F-špecifických RNA bakteriofágov. Zmena 1
STN EN ISO 23662: 2024 (56 0558), Definície a technické kritériá na potraviny a zložky potravín vhodné pre vegetariánov alebo vegánov, na ich označovanie a tvrdenia o nich (ISO 23662: 2021).
STN 73 0532-2: 2024, Akustika. Hodnotenie zvukovoizolačných vlastností budov a stavebných konštrukcií Časť 2 Požiadavky
STN EN 788: 2001 (77 1228), Prepravné vrecia na potravinovú pomoc. Rúrkové vrecia z kombinovanej fólie.
STN EN 1086: 2001 (77 1229), Prepravné vrecia na potravinovú pomoc. Odporúčania na výber typu vreca a vnútornej vložky s ohľadom na balený výrobok.
STN 73 1355-1: 1992, Stanovenie trvanlivosti pórobetónu Časť 1 Všeobecné ustanovenia
STN 73 1355-3: 1992, Stanovenie trvanlivosti pórobetónu Časť 3 Odolnost proti chemicky znečistenej atmosfére
Všeobecná hygiena a analýza potravín /
Topic: mlieko
Vývoj a úroveň spotreby mlieka a mliečnych výrobkov v SR a modelovanie dopytu po potravinách vo vybraných skupinách domácnosti /
Aspekty informačných technológií v sektore prvovýroby a spracovania mlieka na Slovensku /
Kontrola pasterizácie mlieka s využitím aktivity alkalickej fosfatázy /
Technológia mlieka. II, (Spracovanie mlieka) /
Mlieka v homeopatickej praxi : klinická materia medika s prípadmi /
Realizácia školského mliečneho programu v SR /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2009. /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2009 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2008 /
Mlieko vo výžive ľudí : [Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre z príležitosti jej 60. výročia založenia] /
Mlieko a med pre naše zdravie : nájdi si svojho mliekara a včelára.
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2004 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2010 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2004 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.6.2005 /
Bezlepková a bezmléčná dieta /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2006 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2007 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2006 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2007 /
Topic: analýza potravín
Chémia potravín /
Chémia potravín /
Senzorická analýza potravín /
Zloženie potravín a potravinových surovín /
STN P ENV 14166: 2002 (56 0064), Poživatiny. Stanovenie vitamínu B6 mikrobiologickou metódou.
STN EN ISO 13366-1: 2001 (57 0532), Mlieko. Stanovenie počtu somatických buniek Časť 1 Mikroskopická metóda (ISO 13366-1: 1997)
Chemické analýzy vo verejnom zdravotníctve II. : zborník vedeckých a odborných prác /
Chemické analýzy vo verejnom zdravotníctve I : zborník vedeckých a odborných prác /
Všeobecná hygiena a analýza potravín /
Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla /
Author: Barták, Ľubomír
STN EN 1135: 2000 (56 0248), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie popola.
STN EN 12144: 2000 (56 0249), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej alkality popola. Titračná metóda.
STN EN 12143: 2000 (56 0250), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva rozpustnej sušiny. Refraktometrická metóda.
STN EN 12145: 2000 (56 0251), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej sušiny. Gravimetrická metóda na základe stanovenia úbytku hmotnosti pri sušení.
STN EN 12147: 2000 (56 0252), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie titračnej kyslosti.
STN EN 12133: 2000 (56 0253), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva chloridov. Metóda potenciometrickej titrácie.
STN EN 1131: 2000 (56 0254), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie relatívnej hustoty.
STN EN 12134: 2000 (56 0255), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva odstrediteľnej drene.
STN EN 1141: 2000 (56 0256), Ovocné a zeleninové šťavy. Spektrofotometrické stanovenie množstva prolínu.
STN EN 1132: 2000 (56 0257), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie hodnoty pH.
STN EN 1133: 2000 (56 0258), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie formolového čísla.
STN EN 1134: 2000 (56 0259), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva sodíka, draslíka, vápnika a horčíka metódou atómovej absorpčnej spektrometrie (AAS).
STN EN 1136: 2000 (56 0260), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva fosforu. Spektrofotometrická metóda.
STN EN 12136: 2000 (56 0261), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkového množstva karotenoidov a jednotlivých karotenoidových frakcií.
STN EN 1142: 2000 (56 0262), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva síranov.
STN EN 12135: 2000 (56 0264), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva dusíka Kjeldahlovou metódou.
STN EN ISO 5810: 2000 (56 0416), Škroby a ich deriváty. Stanovenie množstva chloridov. Potenciometrická metóda (ISO 5810: 1982).
STN EN ISO 3188: 2000 (56 0417), Škroby a ich deriváty. Stanovenie množstva dusíka Kjeldahlovou metódou. Titračná metóda (ISO 3188: 1978).
STN EN ISO 5809: 2000 (56 0418), Škroby a ich deriváty. Stanovenie síranového popola (ISO 5809: 1982).
STN EN ISO 1741: 2000 (56 0419), Dextróza. Stanovenie úbytku hmotnosti sušením. Metóda sušenia vo vákuovej sušiarni (ISO 1741: 1980).
Author: Kaclíková, Eva
STN ISO 17604, Mikrobiológia potravín a krmív. Odber vzoriek z tiel jatočných zvierat na mikrobiologickú analýzu.
STN ISO 21528-1: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 1 Dôkaz a stanovenie počtu použitím metódy najpravdepodobnejšieho počtu s predbežným množením
STN ISO 21528-2: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 2 Metóda počítania kolónií
STN ISO 18593, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na odber vzoriek z povrchov použitím odtlačkov a sterov.
STN ISO 16649-2, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN P ISO/TS 16649-3, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 3 Metóda najpravdepodobnejšieho počtu použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN EN ISO 7218/A1: 2014 (56 0104), Mikrobiológia potravín a krmív. Všeobecné požiadavky a pokyny na mikrobiologické skúšanie. Zmena A1 (ISO 7218: 2007/Amd 1: 2013).
STN EN ISO 6887-6: 2014 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 6 Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013)
STN EN ISO 4833-1: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013
STN EN ISO 4833-2: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C očkovaním inokula na povrch média (ISO 4833-2: 2013)
STN P CEN ISO/TS 11133-1: 2010 (56 0106), Mikrobiológia potravín a krmív. Pokyny na prípravu a výrobu kultivačných médií Časť 1 Všeobecné pokyny na zabezpečenie kvality pri príprave kultivačných médií v laboratóriu (ISO/TS 11133-1: 2009)
STN ISO 2917: 2010 (57 0155), Mäso a mäsové výrobky. Meranie pH. Referenčná metóda.
STN EN 15842: 2010 (56 0132), Potraviny. Dôkaz alergénov v potravinách. Všeobecné ustanovenia a validácia metód.
STN EN ISO 6887-5: 2011 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 5 Špecifické pokyny na úpravu mlieka a mliečnych výrobkov (ISO 6887-5: 2010)
STN EN ISO 13720: 2011 (57 5021), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie počtu predpokladaných baktérií Pseudomonas sp. (ISO 13720: 2010).
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95
TNI CEN/TR 16059: 2011 (56 0021), Technická normalizačná informácia. Analýza potravín. Kritériá výkonnosti analytických metód na stanovenie mykotoxínov validovaných v jednom laboratóriu.
STN EN ISO 15301: 2003 (58 8795), Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie sedimentu v surových tukoch a olejoch. Centrifugačná metóda (ISO 15301: 2001).
STN P CEN/TS 15568: 2007 (56 0010), Potraviny. Metódy analýzy na dôkaz geneticky modifikovaných organizmov a výrobky z nich. Stratégie odberu vzoriek.