STN EN ISO 13366-1: 2001 (57 0532), Mlieko. Stanovenie počtu somatických buniek Časť 1 Mikroskopická metóda (ISO 13366-1: 1997)
STN EN ISO 5537: 2024 (57 0801), Sušené mlieko. Stanovenie množstva vody (referenčná metóda) (ISO 5537: 2023).
STN EN ISO 11816-1: 2002 (57 0091), Mlieko a mliečne výrobky. Stanovenie aktivity alkalickej fosfatázy fluorimetrickou metódou Časť 1 Mlieko a nápoje na báze mlieka (ISO 11816-1:1997)
STN EN ISO 7208: 2001 (57 0090), Odtučnené mlieko, srvátka a cmar. Stanovenie obsahu tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 7208: 1999).
STN 73 0532-2: 2024, Akustika. Hodnotenie zvukovoizolačných vlastností budov a stavebných konštrukcií Časť 2 Požiadavky
Základy mikroskopie rudných minerálov /
Ore mineralogy /
STN EN ISO 12570: 2002 (73 0577), Tepelno-vlhkostné vlastnosti stavebných materiálov a výrobkov. Stanovenie vlhkosti sušením pri zvýšenej teplote (ISO 12570: 2000).
STN EN ISO 12958: 2001 (80 6133) [neplatná], Geotextílie a geotextíliam podobné výrobky. Stanovenie prietokovej kapacity vody v rovine výrobku (ISO 12958: 1999).
Konštruovanie 1 /
STN EN 993-10: 2000 (72 6081) [neplatná], Metódy skúšania hutných tvarovaných žiaruvzdorných výrobkov Časť 10 Stanovenie trvalých dĺžkových zmien v žiare
STN EN 1209: 2004 (75 8164), Chemikálie používané pri úprave vody na pitnú vodu. Kremičitan sodný.
STN EN 947: 2000 (16 6234), Závesy, alebo, Čapy dverí. Určenie odolnosti proti zvislému zaťaženiu.
STN ISO 5633: 1992, Papír a lepenka. Stanovení odolnosti proti pronikání vody.
STN 62 1466: 1993, Pryž. Stanovení odolnosti proti odírání na přístroji s otáčivým bubnem.
STN EN 12316-2: 2001 (72 7638), Hydroizolačné pásy a fólie. Stanovenie odolnosti spojov proti odlupovaniu Časť 2 Plastové a gumové pásy a fólie na hydroizoláciu striech
STN EN 12316-1: 2001 (72 7638), Hydroizolačné pásy a fólie. Stanovenie odolnosti spojov proti odlupovaniu Časť 1 Asfaltové pásy na hydroizoláciu striech. Stanovenie odolnosti spojov proti odlupovaniu
STN 01 0224: 1980, Aplikovaná statistika. Pravidla stanovení odhadů a konfidenčních mezí pro parametry Weibullova rozdělení.
STN 01 0229: 1987, Aplikovaná statistika. Pravidla stanovení odhadů a konfidenčních mezí pro parametr Poissonova rozdělení.
STN 73 1355-1: 1992, Stanovenie trvanlivosti pórobetónu Časť 1 Všeobecné ustanovenia
Vývoj a úroveň spotreby mlieka a mliečnych výrobkov v SR a modelovanie dopytu po potravinách vo vybraných skupinách domácnosti /
Aspekty informačných technológií v sektore prvovýroby a spracovania mlieka na Slovensku /
Kontrola pasterizácie mlieka s využitím aktivity alkalickej fosfatázy /
Technológia mlieka. II, (Spracovanie mlieka) /
Mlieka v homeopatickej praxi : klinická materia medika s prípadmi /
Realizácia školského mliečneho programu v SR /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2009. /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2009 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2008 /
Mastitídy v chove bahníc /
Mlieko vo výžive ľudí : [Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre z príležitosti jej 60. výročia založenia] /
Mlieko a mliečne výrobky. I. diel, Štruktúra, bioaktívne zložky a spracovanie mlieka /
Mlieko a med pre naše zdravie : nájdi si svojho mliekara a včelára.
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2004 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2010 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.6.2005 /
Bezlepková a bezmléčná dieta /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 31.12.2006 /
Mlieko : situačná a výhľadová správa k 30.6.2007 /
Zoznam slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 1. diel, Trieda 01-32.
Zoznam slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 2. diel, Trieda 33-38.
Zoznam slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 3. diel, Trieda 39-50.
Zoznam slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 4. diel, Trieda 51-85.
Zoznam slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 5. diel, Trieda 87.
Zoznam slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 6. diel, Trieda 88-99.
Register k Zoznamu slovenských technických noriem 2013 : stav k 1.1.2013. 7. diel.
Terminológia, normy a ich význam pre prekladateľov a tlmočníkov /
ABC pre získanie odbornej spôsobilosti v elektrotechnike /
Požiarna bezpečnosť stavieb nielen pre elektrotechnikov /
Projektovanie oceľových konštrukcií. I. /
Navrhovanie oceľových konštrukcií /
Odborná spôsobilosť vedúceho dopravy a prevádzkovateľa cestnej nákladnej dopravy : [učebné texty]. [1], A. Občianské právo. B. Obchodné právo. C. Sociálne právo. D. Daňové právo /
Odborná spôsobilosť vedúceho dopravy a prevádzkovateľa cestnej nákladnej dopravy : [učebné texty]. [3], G. Technické normy a technické aspekty prevádzky. H. Bezpečnosť na cestách /
Požiarna odolnosť stavebných konštrukcií podľa eurokódov v tabuľkách /
Příklady navrhování betonových konstrukcí. 1 /
Katalóg konštrukcií vozoviek /
Odborná spôsobilosť vedúceho dopravy a prevádzkovateľa cestnej nákladnej dopravy : [učebné texty]. [1], A. Občianske právo. B. Obchodné právo. C. Sociálne právo. D. Daňové právo / Jozef Gnap, Miloš Poliak, Eva Kováčiková.
STN EN 1135: 2000 (56 0248), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie popola.
STN EN 12144: 2000 (56 0249), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej alkality popola. Titračná metóda.
STN EN 12143: 2000 (56 0250), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva rozpustnej sušiny. Refraktometrická metóda.
STN EN 12145: 2000 (56 0251), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkovej sušiny. Gravimetrická metóda na základe stanovenia úbytku hmotnosti pri sušení.
STN EN 12147: 2000 (56 0252), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie titračnej kyslosti.
STN EN 12133: 2000 (56 0253), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva chloridov. Metóda potenciometrickej titrácie.
STN EN 1131: 2000 (56 0254), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie relatívnej hustoty.
STN EN 12134: 2000 (56 0255), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva odstrediteľnej drene.
STN EN 1141: 2000 (56 0256), Ovocné a zeleninové šťavy. Spektrofotometrické stanovenie množstva prolínu.
STN EN 1132: 2000 (56 0257), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie hodnoty pH.
STN EN 1133: 2000 (56 0258), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie formolového čísla.
STN EN 1134: 2000 (56 0259), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva sodíka, draslíka, vápnika a horčíka metódou atómovej absorpčnej spektrometrie (AAS).
STN EN 1136: 2000 (56 0260), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva fosforu. Spektrofotometrická metóda.
STN EN 12136: 2000 (56 0261), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie celkového množstva karotenoidov a jednotlivých karotenoidových frakcií.
STN EN 1142: 2000 (56 0262), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva síranov.
STN EN 12135: 2000 (56 0264), Ovocné a zeleninové šťavy. Stanovenie množstva dusíka Kjeldahlovou metódou.
STN EN ISO 5810: 2000 (56 0416), Škroby a ich deriváty. Stanovenie množstva chloridov. Potenciometrická metóda (ISO 5810: 1982).
STN EN ISO 3188: 2000 (56 0417), Škroby a ich deriváty. Stanovenie množstva dusíka Kjeldahlovou metódou. Titračná metóda (ISO 3188: 1978).
STN EN ISO 5809: 2000 (56 0418), Škroby a ich deriváty. Stanovenie síranového popola (ISO 5809: 1982).
STN EN ISO 1741: 2000 (56 0419), Dextróza. Stanovenie úbytku hmotnosti sušením. Metóda sušenia vo vákuovej sušiarni (ISO 1741: 1980).
STN ISO 17604, Mikrobiológia potravín a krmív. Odber vzoriek z tiel jatočných zvierat na mikrobiologickú analýzu.
STN ISO 21528-1: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 1 Dôkaz a stanovenie počtu použitím metódy najpravdepodobnejšieho počtu s predbežným množením
STN ISO 21528-2: 2007 (56 0096), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na dôkaz a stanovenie počtu baktérií čeľade Enterobacteriaceae Časť 2 Metóda počítania kolónií
STN ISO 18593, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálne metódy na odber vzoriek z povrchov použitím odtlačkov a sterov.
STN ISO 16649-2, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 44 °C použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN P ISO/TS 16649-3, Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu β-glukuronidázopozitívnych Escherichia coli Časť 3 Metóda najpravdepodobnejšieho počtu použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-β-D-glukuronidu
STN EN ISO 7218/A1: 2014 (56 0104), Mikrobiológia potravín a krmív. Všeobecné požiadavky a pokyny na mikrobiologické skúšanie. Zmena A1 (ISO 7218: 2007/Amd 1: 2013).
STN EN ISO 6887-6: 2014 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 6 Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013)
STN EN ISO 4833-1: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013
STN EN ISO 4833-2: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 2 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C očkovaním inokula na povrch média (ISO 4833-2: 2013)
STN P CEN ISO/TS 11133-1: 2010 (56 0106), Mikrobiológia potravín a krmív. Pokyny na prípravu a výrobu kultivačných médií Časť 1 Všeobecné pokyny na zabezpečenie kvality pri príprave kultivačných médií v laboratóriu (ISO/TS 11133-1: 2009)
STN ISO 2917: 2010 (57 0155), Mäso a mäsové výrobky. Meranie pH. Referenčná metóda.
STN EN 15842: 2010 (56 0132), Potraviny. Dôkaz alergénov v potravinách. Všeobecné ustanovenia a validácia metód.
STN EN ISO 6887-5: 2011 (56 0102), Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie Časť 5 Špecifické pokyny na úpravu mlieka a mliečnych výrobkov (ISO 6887-5: 2010)
STN EN ISO 13720: 2011 (57 5021), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie počtu predpokladaných baktérií Pseudomonas sp. (ISO 13720: 2010).
STN ISO 21527-1: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 1 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody väčšou ako 0,95
STN ISO 21527-2: 2010 (56 0087), Mikrobiológia potravín a krmív. Horizontálna metóda na stanovenie počtu kvasiniek a plesní Časť 2 Metóda počítania kolónií vo výrobkoch s aktivitou vody menšou ako 0,95 alebo rovnajúcou sa 0,95
TNI CEN/TR 16059: 2011 (56 0021), Technická normalizačná informácia. Analýza potravín. Kritériá výkonnosti analytických metód na stanovenie mykotoxínov validovaných v jednom laboratóriu.
STN EN ISO 15301: 2003 (58 8795), Živočíšne a rastlinné tuky a oleje. Stanovenie sedimentu v surových tukoch a olejoch. Centrifugačná metóda (ISO 15301: 2001).
STN P CEN/TS 15568: 2007 (56 0010), Potraviny. Metódy analýzy na dôkaz geneticky modifikovaných organizmov a výrobky z nich. Stratégie odberu vzoriek.