STN EN ISO 1211: 2003 (57 0084), Mlieko. Stanovenie obsahu tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 1211:1999).
STN EN ISO 1736: 2002 (57 0830), Sušené mlieko a sušené mliečne výrobky. Stanovenie množstva tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 1736:2000).
STN EN ISO 8381: 2002 (57 0545), Potraviny na výživu dojčiat na báze mlieka. Stanovenie množstva tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 8381:2000).
STN EN ISO 7208: 2001 (57 0090), Odtučnené mlieko, srvátka a cmar. Stanovenie obsahu tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 7208: 1999).
STN EN ISO 1737: 2001 (57 0085), Zahustené mlieko a zahustené mlieko sladené. Stanovenie obsahu tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 1737:1999).
STN EN ISO 5537: 2024 (57 0801), Sušené mlieko. Stanovenie množstva vody (referenčná metóda) (ISO 5537: 2023).
STN EN ISO 3727: 2001 (57 0075) Maslo. Stanovenie množstva vody, beztukovej sušiny a tuku z jednej skúšobnej vzorky (Referenčná metóda)(ISO 3727: l977).
STN EN ISO 659: 2009 (46 2320), Olejnaté semená. Stanovenie množstva oleja (Referenčná metóda) (ISO 659: 2009).
STN ISO 2917: 2010 (57 0155), Mäso a mäsové výrobky. Meranie pH. Referenčná metóda.
STN ISO 1442: 2001 (57 0159), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie obsahu vody (Referenčná metóda).
999 : posledný strážca /
999 bölcsesség. /
STN EN ISO 4934: 2004 (42 0541), Oceľ a liatina. Stanovenie obsahu síry. Gravimetrická metóda (ISO 4934: 2003).
STN EN ISO 1973: 2004 (80 0203), Textilné vlákna. Zisťovanie dĺžkovej hmotnosti. Gravimetrická a vibroskopická metóda (ISO 1973: 1995).
STN ISO 4313: 1998 (68 1113), Pracie prášky. Stanovenie celkového obsahu oxidu fosforečného. Gravimetrická chinolínfosfomolybdénanová metóda.
STN ISO 937: 2001 (56 0156), Mäso a mäsové výrobky. Stanovenie obsahu dusíka (Referenčná metóda).
STN EN ISO 1666: 2000 (56 0421), Škrob. Stanovenie množstva vlhkosti. Metóda sušenia v sušiarni (ISO 1666: 1996).
STN EN ISO 10520: 2002 (56 0429), Natívny škrob. Stanovenie množstva škrobu. Ewersova polarimetrická metóda (ISO 10520: 1997).
STN EN ISO 3947: 2001 (56 0431), Škroby, natívne alebo modifikované. Stanovenie celkového množstva tuku (ISO 3947: 1977).
STN ISO 11465: 2001 (46 5211), Kvalita pôdy. Stanovenie obsahu sušiny a hmotnostného obsahu vody. Gravimetrická metóda.
STN P 57 0004: 2000, Metódy odberu vzoriek zahustených a sušených výrobkov na chemické skúšanie.
STN P 57 0105-10: 2000, Metódy skúšania zahustených a sušených mliečnych výrobkov na ľudskú výživu.
STN 57 0531: 2001, Dôkaz a stanovenie antibiotík a sulfónamidov v surovom mlieku a tepelne ošetrenom mlieku.
STN 57 0533: 1996, Stanovenie látkového obsahu voľných mastných kyselín v mliečnom tuku.
STN 57 0534: 1996, Stanovenie schopnosti kysnutia surového mlieka (Jogurtový test).
STN 57 0536: 1995, Stanovenie zloženia mlieka infračerveným absorpčným analyzátorom.
STN 57 0537: 1995, Automatizované stanovenie mikroorganizmov v mlieku.
STN 57 0539: 2003, Automatizované stanovenie mikroorganizmov v surovom mlieku s priamym počítaním bakteriálnych buniek.
STN 57 0538: 1995, Stanovenie teploty tuhnutia mlieka pomocou mliečnych kryoskopov.
STN EN ISO 2450: 2001 (57 0095), Smotana. Stanovenie množstva tuku. Gravimetrická metóda (Referenčná metóda) (ISO 245O: l999).