Svetlo z hlbín jáchymovských lágrov - Srholec, Anton, 1929-2016 (Michal Vaško, vydavateľstvo, 1996)
Kniha je jedinečným svedectvom o osude ľudí nevinne trestaných za komunizmu - nútenými prácami v uranových baniach v Jáchymove. Je to živé rozprávanie o krutých rokoch mladeho človeka, ktorý vďaka svojej viere a obetavému priateľstvu spoluväzňov prežíva aj to najväčšie fyzické a duševné utrpenie.