Dejiny ženy : populárné sociologické, etnologické a kultúrno-historické kapitoly Zv. 3 Žena stredoveká a renesančná - Neumann, Stanislav Kostka, 1875-1947 (Bratislava : Pravda, 1971)
Dějiny ženy je dílo, které u nás nemá obdoby. Je výsledkem dlouholetého úsilí jednoho z největších českých spisovatelů a obsahuje jeden z nejkomplexnějších a nejfundovanějších pohledů na lidskou historii - samozřejmě s ohledem na postavení a život žen. Autor neopomenul ani jedinou oblast života ženy, jediné místo zmapované historie. V této knize se dozvíte o rituálních obřadech afrických kmenů, o historii porodnictví stejně jako o sexuálním životě křesťanských kněží. Naleznete tu každou část světa - japonské gejši stejně jako americké "bobíky", a to vše čtivou formou.
Poznámky
Z českého originálu