Pomůcky pro výuku biologii : Pomocná kniha pro učitele na školách 1. a 2. cyklu - Altmann, Antonín, 1921-1986 (Knižnice metod. literatury pro učitele, 1971)
Snahou publikace je podat vyčerpávající přehled o moderních učebních pomůckách i s pokyny, jak s nimi náležitě zacházet. Tímto způsobem informuje o dvourozměrných i trojrozměrných prostředcích, které nahrazují originály přírodnin, a o knihách a jiných textech, jakož i o náčiní a přístrojích pro výuku. Naposled si všímá vhodného zařízení a vybavení prostor, jež jsou určeny k učení a k úschově pomocných předmětů.