Vysoké školy a vysokoškolská pedagogika - Chlup, Otokar, 1875-1965; Galla, Karel, 1901-1987 (Edice vysokoškolské pedagogiky, 1956)
Souhrn rozsáhlé problematiky vysokoškolské pedagogiky obsahuje dříve uveřejněnou studii akademika Chlupa "Cíle vysokoškolské pedagogiky a práci universitního prof. Dr. Gally "Naše vysoké školy a vysokoškolská pedagogika" - zdůrazňuje se, že vysokoškolský učitel odborného předmětu není pouze odborníkem, nýbrž je svým povoláním také vychovatelem.