Kombinatorika - Vilenkin, Naum Jakovlevič (Polytechnická knižnice. Příručky ;, 1977)
Populární formou vysvětluje autor obecná pravidla kombinatoriky, variace, permutace a kombinace, kombinatorické úlohy s omezujícími podmínkami, dále kombinatoriku rozkladů, rekurentní vzorce aj. Výklad ilustruje zajímavýmipříklady z různých oborů a uvádí několik set kombinatorických úloh.