STN EN 60335-2-97: 2006 (36 1055), Elektrické spotrebiče pre domácnosť a na podobné účely. Bezpečnosť Časť 2-97 Osobitné požiadavky na pohony roliet, markíz, žalúzií a podobných zariadení - Zaťko, Jozef (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2007)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60335-2-97: 2006. Európska norma EN 60335-2-97: 2006 má postavenie slovenskej technickej normy