STN EG 202 057-1 V1.2.1: 2007 (87 2057), Spracovanie reči, hľadisko prenosu a kvality (STQ). Definície a merania dôležitých parametrov QaS pre používateľa Časť 1 Všeobecne - Bahýl, Ján; Meniar, Juraj (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2007)
Táto norma obsahuje slovenskú verziu EG 202 057-1: 2005 V1.2.1