STN EN 1916: 2003 (72 3145), Rúry a tvarovky z prostého betónu, z betónu vystuženého oceľovým vláknom a zo železobetónu. - Pašek, Ján; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 1 Vodovody a kanalizácie (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 1916: 2002. Európska norma EN 1916: 2002 má postavenie slovenskej technickej normy
Táto norma nahrádza od 1.11.2004 pre beztlakové rúry a tvarovky z prostého betónu, z betónu vystuženého oceľovým vláknom a zo železobetónu s pružnými spojmi STN 72 3150 z 19.8.1968, STN 72 3151 zo 7.10.1970, STN 72 3155 z 10.8.1987, STN 72 3156 z 20.8.1985, STN 72 3162 zo 6.4.1972, STN 72 3163 zo 6.4.1972 a STN 72 3164 zo 6.4.1972 v celom rozsahu.
Spracovateľ: Ján Pašek. Technická normalizačná komisia: TNK 1 Vodovody a kanalizácie
Dátum účinnosti opravy normy: máj 2006
Dátum účinnosti opravy normy: október 2007
Dátum účinnosti opravy normy: marec 2009
Keywords: normy