STN EN 62271-109: 2007 (35 4220), Vysokonapäťové spínacie a riadiace zariadenia Časť 109 Premosťovacie spínače sériových kondenzátorov na striedavý prúd - Čatlošová, Gabriela; Čatloš, Marcel (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2007)
Táto norma je slovenskou verziou EN 62271-109: 2006. Európska norma EN 62271-109: 2006 má postavenie slovenskej technickej normy