STN EN ISO 283: 2007 (26 0374), Textilné dopravné pásy. Pevnosť v ťahu v celej hrúbke dopravného pása, predĺženie pri pretrhnutí (ťažnosť) a predĺženie pri referenčnom zaťažení. Skúšobná metóda (ISO 283: 2007). - Brescher, Roman (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2007)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 283: 2007