STN EN ISO 252: 2007 (26 0390), Dopravné pásy. Adhézia medzi konštrukčnými prvkami. Skúšobné metódy (ISO 252: 2007). - Moravčíková, Petra; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 35 Gumárenske suroviny a výrobky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2007)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 252: 2007
Táto norma nahrádza STN EN ISO 252-1 z mája 2002 v celom rozsahu
Spracovateľ: Petra Moravčíková. Technická komisia: TK 35 Gumárenske suroviny a výrobky
Keywords: normy