STN EN 60601-2-12: 2007 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 2-12 Osobitné požiadavky na bezpečnosť ventilátorov. Ventilátory na intenzívnu starostlivosť - Auxt, Anton; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2007)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60601-2-12: 2006. Európska norma EN 60601-2-12: 2006 má postavenie slovenskej normy
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 60601-2-12 z mája 2007, STN IEC 60601-2-12 z decembra 1998 a STN EN 794-1 z júna 1999 v celom rozsahu. STN IEC 60601-2-12 z decembra 1998 a STN EN 794-1 z júna 1999 sa môžu súbežne s touto normou používať do 1.5.2009
Spracovateľ: Anton Auxt. Technická komisia: TK 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi
Keywords: normy