STN EN 14591-2: 2008 (38 9622), Prevencia a ochrana proti účinkom výbuchu v podzemných baniach. Ochranné systémy Časť 2 Pasívne vodné korýtkové uzávery - Rypák, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 14591-2: 2007