STN EN 853: 2000 (63 5430), Gumové hadice a hadice s koncovkami. Hadice na hydrauliku vystužené drôteným opletením. Špecifikácia. - Hudec, Ivan; Katuščáková, Gabriela (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2000)
Táto norma je identická s EN 853: 1996 a je vydaná so súhlasom CEN, Belgicko