STN EN 853: 2000 (63 5430), Gumové hadice a hadice s koncovkami. Hadice na hydrauliku vystužené drôteným opletením. Špecifikácia. - Hudec, Ivan; Katuščáková, Gabriela; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 35 Gumárenské suroviny a výrobky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2000)
Táto norma je identická s EN 853: 1996 a je vydaná so súhlasom CEN, Belgicko
Spracovateľ: Ivan Hudec, Gabriela Katuščáková. Technická normalizačná komisia: TNK 35 Gumárenské suroviny a výrobky
Dátum účinnosti opravy normy: december 2007
Keywords: normy