STN EN 1836 + A1: 2008 (83 2161), Osobné prostriedky na ochranu očí. Slnečné okuliare a filtre proti slnečnému žiareniu na všeobecné používanie a filtre na priame pozorovanie slnka (Konsolidovaný text). - Nagyová, Margita; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 91 Osobné ochranné prostriedky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1836: 2005 + A1: 2007
Táto norma nahrádza STN EN 1836 z apríla 2006 v celom rozsahu
Spracovateľ: Margita Nagyová. Technická komisia: TK 91 Osobné ochranné prostriedky
Norma je nahradená normou STN EN ISO 12312-1 z decembra 2014 v celom rozsahu
Keywords: normy