STN EN 60601-1-2: 2008 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-2 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Elektromagnetická kompatibilita. Požiadavky a skúšky - Auxt, Anton (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma obsahuje anglickú verziu európskej normy EN 60601-1-2: 2007 a má postavenie oficiálnej verzie