STN EN 60601-1-2: 2008 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-2 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Elektromagnetická kompatibilita. Požiadavky a skúšky - Auxt, Anton; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma obsahuje anglickú verziu európskej normy EN 60601-1-2: 2007 a má postavenie oficiálnej verzie
Táto norma nahrádza STN EN 60601-1-2 z marca 2007 v celom rozsahu. STN EN 60601-1-2 z marca 2007 sa môže súbežne s touto normou používať dovtedy, kým sa nenahradia všetky časti 2, ktoré sa spolu s ňou používajú. Ak sa však časť 1-2 používa na prístroje, pre ktoré časť 2 neexistuje, STN EN 60601-1-2 z marca 2007 sa nesmie používať po termíne 12.9.2009
Spracovateľ: Anton Auxt. Technická komisia: TK 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi
Dátum účinnosti opravy normy: august 2010
Keywords: normy