STN EN 60601-1-8: 2008 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-8 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Všeobecné požiadavky, skúšky a pokyny pre poplachové systémy v zdravotníckych elektrických prístrojoch a zdravotníckych elektrických systémoch - Auxt, Anton (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma obsahuje anglickú verziu európskej normy EN 60601-1-8: 2007 a má postavenie oficiálnej verzie