STN EN ISO 13287: 2008 (83 2510), Osobné ochranné prostriedky. Obuv. Skúšobná metóda na stanovenie odolnosti proti šmyku (ISO 13287: 2006). - Machálek, Robert; Machálková, Marta (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 13287: 2007