STN EN ISO 13287: 2008 (83 2510), Osobné ochranné prostriedky. Obuv. Skúšobná metóda na stanovenie odolnosti proti šmyku (ISO 13287: 2006). - Machálek, Robert; Machálková, Marta; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 91 Osobné ochranné prostriedky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 13287: 2007
Táto norma nahrádza STN EN 13287 z marca 2005 v celom rozsahu
Spracovateľ: Robert Machálek, Marta Machálková. Technická komisia: TK 91 Osobné ochranné prostriedky
Norma je nahradená normou STN EN ISO 13287 z júna 2013 v celom rozsahu
Keywords: normy